Nadziewane muszle z sosem Arrabbiata
Nadziewane muszle z sosem Arrabbiata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 24g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, płatki pieprzu, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Muszle faszerowane indykiem i karczochem z sosem Arrabbiata, Nadziewane muszelki w prostym sosie, oraz Szpinak nadziewane muszle z białym sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Lekko olej 12 przez 9 przez 2-calowe naczynie do pieczenia i odstawić. Lekko przesmarować blachę do pieczenia i odstawić.
Częściowo ugotować skorupki makaronu w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż lekko zmiękną, ale nadal dość twardą do ugryzienia, około 4 do 6 minut. Będziesz kontynuować gotowanie muszli w piekarniku po ich nadziewaniu. Za pomocą łyżki szczelinowej odsączyć skorupy makaronu i umieścić na naoliwionej blasze do pieczenia, rozkładając je tak, aby nie sklejały się i pozostawić do ostygnięcia.
Rozgrzać olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pancetta i saute aż złoty kolor, o 5 protokół.
Dodać płatki czerwonej papryki.
Dodać czosnek i saute do miękkości, o 1 minuta.
Dodaj sos marinara. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, często mieszając.
W średniej misce wymieszaj ricottę, parmezan, żółtka, bazylia, pietruszka, mięta, sól i pieprz. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Łyżka 1 1/4 szklanki sosu nad przygotowanym naczyniu do pieczenia. Ugotowane skorupki napełnij mieszaniną sera, około 2 łyżek na skorupkę. Ułóż skorupki w przygotowanym naczyniu. Łyżka pozostałego sosu na skorupkach, a następnie posypać mozzarellą.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż nadzienie jest ogrzewany przez i góry jest złoty kolor, o 25 do 30 protokół.