Muszle nadziewane kiełbasą
Muszle Faszerowane Kiełbasą mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 4 porcje po 706 kalorii , 41 g białka i 42 g tłuszczu każda. Za 2,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jajka, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Lekkie Muszle Faszerowane Ricottą Z Włoskim Ragu Z Kiełbasą , Wegetariańskie Muszle Faszerowane i Faszerowane Olbrzymie Muszle Morskie Lub Manicotti .
Instrukcje
Ugotuj muszle makaronowe zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie w dużym rondlu ugotuj kiełbasę na średnim ogniu, aż nie będzie już różowa; odcedź. Odłóż połowę kiełbasy na bok do nadzienia.
Dodaj sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, wodę, brązowy cukier i włoską przyprawę do pozostałej kiełbasy. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu, bez przykrycia, 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Odcedź makaron. W dużej misce wymieszaj ser wiejski, 1 szklankę mozzarelli, jajko, pietruszkę i odłożoną kiełbasę. Napełnij muszle.
Rozłóż 1/2 szklanki sosu mięsnego w nienatłuszczonej płytkiej 2-qt. formie do pieczenia. Ułóż nadziewane muszle w formie; skrop pozostałym sosem mięsnym.
Jeśli chcesz, posyp resztą mozzarelli i parmezanu.
Piec bez przykrycia przez 25–30 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.