Muszelki z chrupiącą pancettą i szpinakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj skorupek z chrupiącym Pancettanem i szpinakiem. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 862 kalorie, 42g białka, oraz 51 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko ricotta, pieprz, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka Szpinakowa Z Chrupiącymi Pancettanami I Prażonymi Orzechami Włoskimi, Alfredo-Muszle Nadziewane Pancettą, oraz Krewetki I Muszle Z Pancettanem I Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, aż lekko złoty, o 5 protokół.
Wyjmij pancettę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i przelej do dużej miski.
Dodaj szpinak, ser ricotta, ser Asiago, pieprz, i gałka muszkatołowa. Wymieszać, aby połączyć. Studzić muszle z około 2 łyżki mieszanki szpinaku każdy i umieścić nadziewane muszle w dużym, masłem do pieczenia naczynia.
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać śmietanę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Podgrzać do bardzo niskiego poziomu i dodać 2 szklanki sera asiago, natkę pietruszki i pieprz. Mieszaj, aż ser się rozpuści.
Polać sosem skorupki. Wierzch z pozostałą 1/4 szklanki sera asiago.
Piec na złoty kolor, około 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i podawać natychmiast.