Muszelki nadziewane szpinakiem i ricottą
Nadziewane szpinakiem i ricottą muszle mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mozzarellę, parmezan, przyprawy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szpinak-Ricotta Nadziewane Muszelki, Szpinak i Ricotta Nadziewane muszelki, oraz Szpinak i Ricotta Nadziewane muszelki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. mgła 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Podczas gotowania makaronu, w dużej misce, wymieszać ricottę, 1 szklanka mozzarelli, parmezan, szpinak, jajko, sól, pieprz, włoskie przyprawy i gałka muszkatołowa.
Rozprowadzić 3/4 szklanki sosu spaghetti na dnie naczynia do pieczenia. Skorupki studzimy mieszanką serowo-szpinakową i układamy w naczyniu. Łyżka pozostałego sosu na muszli i posypać pozostałą 1 szklankę mozzarelli.
Naczynie do pieczenia przykryć folią i piec 35 minut.
Wyjąć folię i piec około 10 minut dłużej, aż bąbelki i ser zacznie brązowieć.