Meksykański Mus "gorącej czekolady" może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.37 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 481 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawowy proszek chai latte, żółtka jaj, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 18%. Spróbuj Meksykański Mus Czekoladowy Z Awokado, Meksykański mus czekoladowy ze spalonym rumem, oraz Gorąca czekolada i tosty Marshmallow garnki de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej szklanej misce umieść posiekaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połącz proszek chai i mleko w małym rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chai
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Wlać ciepłą mieszaninę mleka na czekoladę; mieszać, aż czekolada stopi się i będzie gładka. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Mleko
5
W małym rondlu połącz cukier i wodę. Gotować na średnim ogniu 6 minut lub aż cukier się rozpuści, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Beat żółtka w dużej misce z dużą prędkością z mikserem elektrycznym 3 minut lub aż blady i podwojone. Stopniowo dodawać syrop cukrowy, ubijając 4 minuty lub aż lekko zgęstnieje. Stopniowo złożyć do roztopionej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Cukrowy
Czekolada
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Ubij białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Białka jaj i śmietanę ubijać w mieszaninie czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
Białka Jaj
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
8
Podawać w kubkach.
9
Do każdej porcji doprawić łyżką słodzonej bitej śmietany i laską cynamonu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.