Muffiny Karmelowo-Jabłkowe
Babeczki karmelowo-jabłkowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 649 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Spróbuj Muffinki karmelowo-jabłkowe Pumpkin Spice z soloną polewą karmelową, Muffiny Karmelowo-Jabłkowe, oraz Muffiny Karmelowo-Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj polewę cynamonową zgodnie z zaleceniami.
Ubij kwaśną śmietanę i następne 3 składniki z małą prędkością za pomocą miksera elektrycznego 30 sekund lub do wymieszania.
Wymieszać mąkę i 3 kolejne składniki.
Dodaj do mieszaniny śmietany, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania. (Nie przesadzać.) Wymieszać pokrojone w kostkę jabłka. Łyżka do lekko natłuszczonej 12-filiżanki muffin patelni, wypełniając trzy czwarte pełne; posypać cynamonem polewą.
Piec w 375 przez 18 do 20 minut lub aż złoty kolor będzie brązowy, a drewniany szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Natychmiast wyjąć z patelni do stojaków Z Drutu; całkowicie schłodzić (około 30 minut).
Karmelki mikrofalowe i śmietanę w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 do 2 minut lub do gładkiej, mieszając w odstępach 30 sekund.
Pozostawić mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć babeczki.
3/4 każdej muffinki szybko zanurz w mieszaninie karmelowej; dolną połowę porcji muffinki obtoczyć w posiekanych orzechach pekan i ułożyć muffinki, karmelowe boki do góry, na lekko nasmarowanym papierem woskowym. (Jeśli mieszanka karmelowa zaczyna twardnieć, zanim zanurzysz wszystkie babeczki, miksuj w mikrofalówce przez kilka sekund, aby zmiękczyć.) Wkładaj bezpieczne dla żywności gałązki lub patyczki do karmelowych porcji muffinek.