Muffinki z miodem i otrębami
Muffinki z miodem i otrębami wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten przepis daje 20 porcji po 269 kalorii , 5 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz mąkę, olej canolan, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską laktoovo . Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogie śniadanie. Wszystko wziąwszy pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Moist Spelt Bran Muffins , Moist Vegan Spelt Bran Muffins i Honey Pine Nuts Muffins .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sok ananasowy i rodzynki; odstaw. W dużej misce wymieszaj brązowy cukier, olej, miód i jajka; dobrze wymieszaj.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodaj płatki zbożowe.
Dodaj do mieszanki cukru i dobrze wymieszaj. Wmieszaj mieszankę rodzynek (ciasto będzie rzadkie). Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub całą noc.
Wymieszaj (ciasto zgęstnieje). Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do trzech czwartych.
Piecz w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do momentu, aż muffinki będą gotowe. Ostudź w foremce przez 10 minut przed wyjęciem na kratkę.