Chicken & Spinach Mostaccioli to danie główne dla 4 osób. Za 3,44 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 351 kalorii , 28 g białka i 19 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup bazylię, sól, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Podobne przepisy to Baked Mostaccioli , Summer Garlic Mushrooms and Mostaccioli oraz Baked Spinach and Chicken Bechamel Pasta .
Instrukcje
1
Ugotuj mostaccioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aby były al dente. W międzyczasie w małej misce połącz pomidory z wrzącą wodą; odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mostaccioli
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odpływ.
3
Rozgrzej masło w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj i mieszaj przez 4-5 minut lub do miękkości. Wmieszaj mąkę, aż się połączy; stopniowo wmieszaj bulion i śmietanę. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj szpinak, kurczaka, odsączone pomidory, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sok Z Cytryny Goya®
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski