Morelowy budyń chlebowy z sosem karmelowym

Morelowy budyń chlebowy z sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj morelowego budyniu chlebowego z sosem karmelowym. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 9g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz gałkę muszkatołową, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, Budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, oraz Budyń z dyni w sosie karmelowym.

Instrukcje

1
Dusić Grand Marnier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu 5 minut. Chłodna mieszanka całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić Grand Marnier-mieszankę wody, śmietana, jajka, cukier, wanilia i gałka muszkatołowa w dużej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
WaniliaWanilia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść kawałki rogalika w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali; dodaj morele i wrzuć do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CroissantCroissant
MorelaMorela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
Polać kremem mieszankę rogalikowo-morelową, delikatnie naciskając gumową szpatułką, aby kawałki rogalika i moreli były równomiernie przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
CroissantCroissant
MorelaMorela
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Odstawić na 20 minut.
6
Rozgrzej piekarnik do 177°. przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść naczynie na większej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Dodać tyle gorącej wody do pieczenia patelni się 1 cal się boki naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Piec 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Usuń folię aluminiową i kontynuuj pieczenie, aż budyń chlebowy będzie złotobrązowy na wierzchu i twardy w dotyku, o 30 minut dłużej. Ostrożnie wyjąć budyń chlebowy z piekarnika i z łaźni wodnej; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
W razie potrzeby skropić budyń chlebowy sosem karmelowym i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
ChlebChleb
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn