Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée

Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać mój uproszczony Bouillabaisse ryb-ma bouillabaisse wersja simplifiée spróbować. Ten przepis sprawia, że 250 porcji z 165 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z La Tartine Gourmande ma 12 fanów. Mieszanka posiekać czosnek cienko, ręcznie, dodać wino i bulion rybny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bouillabaisse, Uproszczone, Budget Bouillabaisse (Gulasz Rybny), oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik na 400 F. pokrój cebulę cienko.Czosnek posiekać cienko.Pomidory gotujemy w celu obierania (1 mn). Gdy to zrobisz, pokrój je w ćwiartki i usuń nasiona. Posiekaj je cienko.Obrać korzeń cerely i pokroić w duże kawałki.Ziemniaki umyć i pokroić w duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Podgrzać bulion rybny do temperatury wrzenia i reduce.In oddzielną miskę dodać ciepłą wodę do szafranu i pozostawić do namoczenia przez około 30mns.In garnek do braise, podgrzać 1 dużą łyżkę oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek, i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (o 4 mns).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
SzafranSzafran
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać pomidory i gotować jeszcze kilka mns przed dodaniem seler i kawałki ziemniaków. Gotować przez kilka mns.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4
Dodać białe wino i bulion rybny z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem i przykryć przed wstawieniem do piekarnika na około 15 minut.Po tym czasie zacznij od dodania większych kawałków białej i czerwonej ryby. Przykryć ponownie i wstawić do piekarnika na około 15 minut.Wyjmij ponownie, a teraz dodaj krewetki (kalmary, małże, jeśli je masz)i przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Umieścić ponownie w piekarniku na 5 więcej mns.In Robot kuchenny lub ręcznie (co wolę), umieścić posiekany czosnek, żółtko i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Następnie dodaj pastę pomidorową i harissę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
HarissaHarissa
7
Dobrze wymieszać.Następnie stopniowo dodajesz olej. Pracuj szybko. Gdy rouille jest grubszy, jest gotowy (może również zachować bardziej płynny wygląd, w zależności od upodobań) tosty kilka kawałków miłego chleba.Parmezan zetrzeć na tarce.Weź duże miski zupy, w których wlać 1 lub 2 duże chochlefuls w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Rozłóż rouille na chlebie tostowym i umieść w zupie (2 małe kawałki na osobę, lub więcej, jeśli potrzebujesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
9
Posypać parmezanem, udekorować świeżymi płaskimi listkami pietruszki i podawać bez czekania!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Składniki

1małeRozłóż rouille na chlebie tostowym i umieść w zupie na osobę, lub więcej, jeśli potrzebujesz)Rozłóż rouille na chlebie tostowym i umieść w zupie na osobę, lub więcej, jeśli potrzebujesz)1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaNastępnie stopniowo dodajesz olej. Pracuj szybko. Gdy rouille jest grubszy, jest gotowy (zachowuje również bardziej płynny wygląd, w zależności od upodobań)Następnie stopniowo dodajesz olej. Pracuj szybko. Gdy rouille jest grubszy, jest gotowy (zachowuje również bardziej płynny wygląd, w zależności od upodobań)1DużeWeź miski zupy, w których wlać 1 lub 2 duże chochlefuls w każdej misceWeź miski zupy, w których wlać 1 lub 2 duże chochlefuls w każdej misce250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPodgrzać bulion rybny do temperatury wrzenia i zmniejszyćPodgrzać bulion rybny do temperatury wrzenia i zmniejszyć250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodać białe wino i bulion rybny z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem i przykryć przed włożeniem do piekarnika na ok.Dodać białe wino i bulion rybny z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem i przykryć przed włożeniem do piekarnika na ok.250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCzosnek posiekać cienkoCzosnek posiekać cienko1Slicecebula cienkocebula cienko250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyParmezan zetrzeć na tarceParmezan zetrzeć na tarce1DużeW garnku do braise rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek, i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (o 4 mns)W garnku do braise rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek, i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (o 4 mns)1chunkZiemniaki umyć i pokroić w dużeZiemniaki umyć i pokroić w duże250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWyjmij ponownie, a teraz dodaj krewetki (kalmary, małże, jeśli je masz)i przegrzebki. Umieścić ponownie w piekarniku na 5 więcej mnsWyjmij ponownie, a teraz dodaj krewetki (kalmary, małże, jeśli je masz)i przegrzebki. Umieścić ponownie w piekarniku na 5 więcej mns250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyObrać korzeń cerely i pokroić w duże kawałkiObrać korzeń cerely i pokroić w duże kawałki3Toast z dobrego chlebaToast z dobrego chleba250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyNastępnie dodaj pastę pomidorową i harissę. Dobrze wymieszaćNastępnie dodaj pastę pomidorową i harissę. Dobrze wymieszać1Pomidory ugotować w celu obrania ich mn). Gdy to zrobisz, pokrój je w ćwiartki i usuń nasiona. Posiekaj je cienkoPomidory ugotować w celu obrania ich mn). Gdy to zrobisz, pokrój je w ćwiartki i usuń nasiona. Posiekaj je cienko250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodaj pomidory i gotować 3 więcej mns przed dodaniem seler i kawałki ziemniaków. Gotuj dla 3 mnsDodaj pomidory i gotować 3 więcej mns przed dodaniem seler i kawałki ziemniaków. Gotuj dla 3 mns250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyW oddzielnej misce dodać ciepłą wodę do szafranu i pozostawić do namoczenia przez około 30mnsW oddzielnej misce dodać ciepłą wodę do szafranu i pozostawić do namoczenia przez około 30mns1Po tym czasie zacznij od dodania większej z białych i czerwonych ryb. Przykryć ponownie i wstawić do piekarnika na ok.Po tym czasie zacznij od dodania większej z białych i czerwonych ryb. Przykryć ponownie i wstawić do piekarnika na ok.250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyW robocie kuchennym lub ręcznie (co wolę), umieścić posiekany czosnek, żółtko i dobrze wymieszaćW robocie kuchennym lub ręcznie (co wolę), umieścić posiekany czosnek, żółtko i dobrze wymieszać400Rozgrzej piekarnik na FRozgrzej piekarnik na F250Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosypać parmezanem, udekorować świeżymi płaskimi listkami pietruszki i podawać bez czekaniaPosypać parmezanem, udekorować świeżymi płaskimi listkami pietruszki i podawać bez czekania

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje250
Ocena Zdrowia18
Magazyn