Przepis Mix & match Mini Christmas puddings można zrobić w około 2 godziny i 40 minut. Ten przepis służy 8. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga glacé cherry, skórki pomarańczowej, stout i jajek. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mix ' n Match Mini serniki, Mini Świąteczne Puddingi, oraz Mix & Match Kabobs.
Instrukcje
1
Wszystkie składniki podstawowe wymieszać w dużej misce. Posmaruj 8 pojedynczych miseczek budyniowych lub Darioli odrobiną masła, a następnie ułóż podstawy kręgami pergaminu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Mieszaj wybrane suszone owoce, przyprawy i płyn, a także orzechy, jeśli używasz, do mieszanki podstawowej. Jeśli przygotowujesz puddingi dla każdego gościa, ważyć 225g / 8oz mieszanki podstawowej na puder, przed dodaniem dodatków(patrz nawiasy po składnikach dla poszczególnych ilości pudru).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Piekarnik rozgrzać do 160C / 140C wentylator / gaz 4 i zagotować czajnik. Napełnij każdą miskę lub dariole mieszaniną Pudu. Nasmaruj duży arkusz folii, a następnie przyklej na wierzch duży arkusz pergaminu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Pokrój go na 8 kwadratów, wystarczająco dużych, aby pokryć puds zwis, i zrobić małą zakładkę w każdym. Przykryć puddingi przez scrunching folii wokół krawędzi do całkowitego uszczelnienia. przyklej etykietę z imieniem, napisaną w biro, na każdym pudle, aby pomóc je zidentyfikować podczas serwowania. posadź Pudry w dużej puszce do pieczenia, wlej gorącą wodę z czajnika do puszki, aż do połowy wysokości pudrów, a następnie gotuj przez 1 godz. ostudzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku gdzieś chłodnym i ciemnym, do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Aby podawać, po świątecznej kolacji przekręć piekarnik na wentylator 180C/160C/ gaz 5 i włóż Pudry z powrotem do pieczenia z gorącą wodą, jak wyżej. Gotuj przez 40 minut, a następnie wyłącz piekarnik i zostaw je tam, jeśli nadal jesz. Ostrożnie obrócić na talerze, przesuwając nóż wokół krawędzi, aby pomóc uwolnić, następnie odkurzyć odrobiną cukru pudru i polać ostrokrzewem, jeśli chcesz.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.