Miski z owocami morza i ananasem
Ananasowe miski z owocami morza mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 6 osobom. Za 4,7 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 399 kalorii. Udaj się do sklepu i kup przegrzebki laurowe, przyprawę tajską, liście kolendry i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, przyjazną fodmap i całą 30. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Szaszłyki z owocami morza, ananasem i kokosem, Pieczony ananas nadziewany owocami morza i Miski ryżowe z chorizo i ananasem.
Instrukcje
Ustaw grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu i naoliwij ruszt.
Krewetki, przegrzebki i dorsz nadziać na osobne szaszłyki i grillować, aż będą ugotowane, około 3 do 5 minut. Odłożyć na bok.
Ananasy przekrój na pół. Z każdego ananasa wydrąż miąższ i uformuj miskę, pozostawiając dolną część w każdej misce ananasowej, aby pomieściła się w niej mieszanka mleka kokosowego. Zachowaj usunięty miąższ ananasa. Owiń dno miski z ananasem podwójną warstwą wytrzymałej folii.
Pokrój zarezerwowanego ananasa na kawałki wielkości kęsa, odrzucając twardy rdzeń. W średniej misce połącz ananasa, mleko kokosowe, kolendrę i przyprawę tajską. Napełnij każdą miskę ananasową do połowy mieszanką mleka kokosowego.
Połóż miseczki z ananasem na grillu i zamknij pokrywę. Gotuj przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż mieszanina mleka kokosowego zacznie się gotować.
Zdejmij miseczki ananasowe z grilla i ostrożnie zdejmij folię aluminiową. Rozłóż równomiernie grillowane krewetki, przegrzebki i dorsza pomiędzy miskami zupy ananasowej.
Udekoruj świeżą kolendrą i podawaj na gorąco.