Mini ropucha w dziurkach
Mini toad-in-the-holes zajmuje mniej więcej 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 155 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, gałązki rozmarynu, musztarda w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 558 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie wspaniałe. Bezglutenowe otwory na pączki z dyni (a.k.a. Mini Muffins), Ropucha w dziurze, oraz Ropucha W Dziurze są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dzieci pisanie pogrubioną czcionką jest dla was. Dorośli reszta jest dla was.
Kiełbaski pokroić nożyczkami.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Jeśli kiełbaski są połączone, poproś dziecko, aby użyło nożyczek, aby pociąć je na pojedyncze kiełbaski.
Umieść 2 kiełbaski w każdym otworze 12-dołkowej puszki na muffinki i przejrzyj wszystkie obliczenia, które obejmują dwa razy tabelę, liczenie w dwójkach itp.
Każdy zestaw kiełbas skropić odrobiną oleju. Dzieci od około siedmiu lat mogą teraz umieścić puszkę w piekarniku na 20 minut, aż kiełbaski się zarumienią, uzyskując dorosłego, aby obrócić kiełbaski w połowie.
Rozbij jajka. Nad małą miseczką, daj dziecku trzymać jajko w jednej ręce, a następnie dotknij go nożem sztućcowym, aż po prostu pęknie. Następnie każ im odłożyć nóż i otworzyć jajko do małej miski. Możesz teraz sprawdzić, czy nie ma żadnych kawałków skorupy, zanim wrzucisz ją do większej miski. Powtórz ze wszystkimi jajkami, które powinny być zajęte.
Zrób ciasto. Daj dziecku odmierzyć 150 ml mąki w miarce i przełóż do miski z proszkiem musztardy. Zrób studnię w środku i ubić jajka. Odmierz mleko.
Wlać mleko. Stopniowo wlewaj mleko do ciasta, aby dziecko dobrze ubijało między każdym dodatkiem, aż do uzyskania mieszanki o konsystencji podwójnej śmietany. Sezonu.
Wlać ciasto z powrotem do dzbanka.
Wyjmij kiełbaski z piekarnika i umieść na żaroodpornej powierzchni. Bardzo ostrożnie i upewniając się, że nie dotykają gorącej puszki, poproś dziecko, aby przelało ciasto na kiełbaski i wrzuciło gałązkę rozmarynu do każdego otworu. Tylko dzieci w wieku siedmiu lat w górę, aby to zrobić. Dorosły musi włożyć je z powrotem do piekarnika.
Gotować w piekarniku. Pozostawić ciasto gotować przez 15 minut bez zakłóceń. Ale jeśli twój piekarnik ma przezroczyste szklane drzwi, pozwól dzieciom obserwować wzrost ciasta.
Wyjąć puszkę z piekarnika. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, następnie podawać z sosem, zacierem i warzywami.