Migdałowy Toffi Lodzik

Migdałowy Toffi Lodzik
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 501 kalorii, 6G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Lato. Jeśli masz slivered migdały, masło, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Toffi Migdałowe Lody Bez Ubijania, Ciasto dyniowe z korą czekoladowo-migdałową i sosem toffi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia 9-x 5-calowy bochenek patelni z folią aluminiową, rozciąganie folii powyżej boków patelni. Drobno posiekać 1/2 szklanki migdałów; połączyć z okruchów wafel w średniej misce. Rezerwa 1 szklanka mieszanki okruchów; resztę połączyć z masłem. Wciśnij mocno do dołu i do połowy przygotowanej patelni. Połącz słodzone mleko skondensowane, ekstrakty z wanilii i migdałów w dużej misce; dobrze wymieszaj. Wymieszać zarezerwowaną mieszaninę okruchów, zmiażdżone batony i pozostałe 1/2 szklanki posiekanych migdałów. Złóż bitą śmietanę. Wlać do przygotowanej patelni; przykryć i zamrozić 6 godzin lub do jędrności. Aby służyć, zdjąć z patelni. Odwrócić i odkleić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Bita śmietanaBita śmietana
BatonikBatonik
MigdałyMigdały
WaniliaWanilia
MasłoMasło
WafelWafel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Umieść migdały w suchej patelni nonstick; gotować na średnim ogniu, potrząsając patelnią, aż orzechy będą lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Deser świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn