Meksykańska Zapiekanka Enchilada

Meksykańska Zapiekanka Enchilada
Przepis meksykańska Zapiekanka Enchilada jest gotowa w około 1 godzinę i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 765 kalorii, 60g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Za 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką ser monterey jack, mielonego indyka, mieszankę przypraw do taco i kilka innych składników, możesz to zrobić. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 86%. Spróbuj Meksykańska lasagne (lub zapiekanka Enchilada), Wędzony kurczak i Chorizo meksykańska Zapiekanka Enchilada, oraz Enchilada Suiza Meksykańska Lasagna dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Spryskaj 3-litrowe naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Połącz sos pomidorowy z chili w proszku i 1/2 szklanki wody lub według uznania w małym rondlu na średnim ogniu; zagotować i wymieszać, aby uzyskać sos do nalewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć z ognia i odstawić SOS enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4
Gotuj i mieszaj mielonego indyka, cebulę i 1 kopertę mieszanki przypraw do taco na dużej patelni na średnim ogniu, siekając indyka podczas gotowania, aż mięso będzie kruche i nie będzie już różowe, około 10 minut. Wymieszaj 2/3 szklanki wody i pozostałą kopertę mieszanki przypraw taco i gotuj, często mieszając, aż wilgoć wyparuje z mieszanki indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, PodzielonePokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
Indyk MielonyIndyk Mielony
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wymieszaj 1 szklankę sosu enchilada z mieszanką indyka i zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Aby ułożyć zapiekankę, rozłóż 8 połówek tortilli na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia, nakładając się w razie potrzeby na siebie. Wrzuć ostry ser Cheddar i ser Monterey Jack do miski i równomiernie rozprowadź 1/4 masy serowej na tortillach. Posyp 1/3 mieszanki z indyka, 1/3 sałaty, 1/3 pokrojonych pomidorów i około 1/3 szklanki pozostałego sosu. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Umieść 8 połówek tortilli na wierzchu zapiekanki i posmaruj pozostałą 1 1/4 szklanki rozdrobnionej mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser na zapiekance się rozpuści i zrumieni, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Ten bogaty Pinot Noir otwiera się aromatami czerwonych owoców akcentowanymi porzeczkami i skórką pomarańczową. Smaki malin i wiśni sięgają aż po podniebienie i są uzupełnione nutami gorzkiej czekolady i jeżyny. Prezentując jasną kwasowość i średnią wagę, wykończenie jest długie i długotrwałe. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn