Maślano-Cytrynowy Placek Szachowy
Maślano-cytrynowy placek Szachowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jeśli masz vanillan ekstrakt, jajka, Skórka z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Cytrynowo-Maślane, Maślano-Cytrynowy Placek Szachowy, oraz Angus Barn Chocolate Chess Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i cukier wymieszać w maszynce.
Dodaj masło; pulsuj, aż utworzą się kawałki masła wielkości grochu.
Dodać 1/2 szklanki maślanki; pulsować, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej maślanki przez łyżki stołowe, jeśli zbyt suche. Uformuj się w kulkę; spłaszcz w dysk. Owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 14 " rundy.
Przenieść na patelnię do ciasta; delikatnie nacisnąć na dno i na górę patelni. Trim ciasta, pozostawiając 1 " zwis; zwis tuck pod. Ozdobnie zagniatane krawędzie. Wyłożyć papierem pergaminowym lub folią; wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Piec skorupę, aż krawędzie zaczną brązowieć, 30-35 minut.
Usuń papier i masy; piec do złotego koloru, 25-30 minut dłużej.
Niech ostygnie całkowicie.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ubijać pierwsze 4 składniki w średniej misce, aż dobrze połączone.
Jajka i pozostałe 6 składników ubić w dużej misce (mieszanka może wyglądać na zsiadłą). Powoli ubij suche składniki.
Wlać nadzienie do ostudzonej skorupy i piec, aż krem zostanie ustawiony wokół krawędzi, ale lekko jiggles w centrum, 1 godzina-1 godzina 15 minut.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.