Maślane ciasteczka i sos Kiełbasowy

Maślane ciasteczka i sos Kiełbasowy
Maślanka herbatniki i sos kiełbasa może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 12. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 2943 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Herbatniki maślane z sosem Kiełbasowym, Herbatniki maślane z sosem Kiełbasowym, oraz Herbatniki maślane z sosem z kiełbasy wiejskiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Herbatniki Maślane
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbatniki MaślaneHerbatniki Maślane
1
Łyżka mąki do miarki, i wyrównać go z tyłu noża. Jeśli zgarniesz mąkę, zapakuje się do miarki, dając za dużo mąki,
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Zamiast 4 łyżki masła i skracania, możesz użyć 8 łyżek skracania lub masła lub dowolnej kombinacji do 8 łyżek.1 Rozgrzej piekarnik do 450 F. przygotuj mąkę do ukształtowania ciasta i przygotuj blachę do pieczenia (wyłożoną arkuszami Silpatu, jeśli je masz).2
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Mąkę, cukier i sól ubić w średniej wielkości misce. Za pomocą widelca lub blendera do ciast pokroić w skracanie i masło. Pracuj szybko, nie chcesz, aby tłuszcze się topiły-kluczem do puszystych ciastek jest minimalna obsługa. Mieszanina powinna być krucha.3 zrobić studnię w mieszaninie mąki, i wlać maślankę. Mieszamy łyżką i mieszamy, aż płyn się wchłonie i ciasto odpadnie z boków miski-dodajemy 1-2 łyżki więcej maślanki, jeśli ciasto jest suche. Nie mieszaj; ciasto będzie lepkie, ani mokre, ani suche.4 lekko posmarowanymi mąką rękami, ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i delikatnie złożyć na siebie 2 lub 3 razy. Kształt W 3/4 " gruby okrągły. Jeśli używasz wałka do ciasta, pamiętaj, aby najpierw go zmoczyć, aby ciasto nie przyklejało się do kołka.5 używając 2-calowego noża do ciastek, Wytnij ciastka naciskając prosto w dół (unikaj pokusy skręcenia noża, ponieważ skręcanie zapobiega wzrostowi ciastek). Zanurz nóż w mące między sadzonkami, aby ciasto nie przywierało do noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieścić herbatniki na blasze do pieczenia tak, że po prostu dotknąć (na chrupiące boki, pozostawić przestrzeń pomiędzy). Przekształcić złom ciasta i kontynuować cięcie. Pamiętaj, aby obchodzić się z ciastem jak najmniej.6
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1
Blaty herbatników posmarować roztopionym masłem.Sos z kiełbasy1 rozgrzej 4-ćwiartkowy rondel na średnim ogniu (włóż kilka kropli wody do patelni - gdy odparują, wiesz, że patelnia jest gotowa). Pokruszyć kiełbasę na patelni i niech brązowieje na minutę lub dwie, a następnie wyłączyć na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie, rozbijając kiełbasę na mniejsze kawałki, aż nie pozostanie różowy. Mieszać w cebuli i gotować, aż będą przezroczyste.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Kiełbasę wyjąć szpatułką lub łyżką szczelinową, pozostawiając kapiące na patelni. Jeśli pozostało mniej niż 3 łyżki kapieli, dodaj tyle masła (lub tłuszczu z boczku), aby było równe około 3 łyżki kapieli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać gotowaną kiełbasę z powrotem na patelnię na średnim ogniu i posypać mąką kiełbasę. Wymieszaj mąkę i gotuj przez około 6-8 minut, aż mieszanina zacznie bulgotać i zmieni kolor na złoty.3 Wymieszaj przyprawę do drobiu, gałkę muszkatołową, sos Worcestershire, sos Tabasco i sól-gotuj przez 1 minutę, aby pogłębić smaki. Powoli dodawać mleko i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje (około 15 minut). Cierpliwości, będzie gęstnieć!
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Sos TabascoSos Tabasco
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

6(zima)lorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)tłuszcz z masła lub boczku (w razie potrzeby)tłuszcz z masła lub boczku (w razie potrzeby)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)roztopione masło (Opcjonalnie: do szczotkowania na wierzchu herbatników po upieczeniu)roztopione masło (Opcjonalnie: do szczotkowania na wierzchu herbatników po upieczeniu)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzona maślanka (plus 1-2 łyżki więcej, w razie potrzeby)schłodzona maślanka (plus 1-2 łyżki więcej, w razie potrzeby)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy454Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa wieprzowa o Smaku szałwiowymkiełbasa wieprzowa o Smaku szałwiowym11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.szyjki z kurczakaszyjki z kurczaka01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka samozbierająca (plus dodatkowo do zalania powierzchni)mąka samozbierająca (plus dodatkowo do zalania powierzchni)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cukier (Opcjonalnie)cukier (Opcjonalnie)1dasheSos Tabasco, pieprz cayenne lub inny ostry sosSos Tabasco, pieprz cayenne lub inny ostry sos4(zima)skracanie warzyw (patrz Wskazówki do pieczenia poniżej)skracanie warzyw (patrz Wskazówki do pieczenia poniżej)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1dasheSos WorcestershireSos Worcestershire596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana biała lub żółta cebuladrobno posiekana biała lub żółta cebula

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn