Masło jabłkowe do powolnej kuchenki
Masło jabłkowe do powolnej kuchenki to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 403 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mielony cynamon, mielone goździki, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Slow Cooker Masło Jabłkowe, Slow Cooker Masło Jabłkowe, oraz Slow Cooker Masło Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jabłka, brązowy cukier, cynamon, ziele angielskie, sól i goździki w powolnej kuchence.
Gotować na wysokościach, aż jabłka będą wystarczająco miękkie, aby łatwo rozgnieść widelcem, 4 do 6 godzin.
Puree z jabłek wymieszać z blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj masło jabłkowe do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.