Marynowany Portobello faszerowany cały kurczak z prażonymi słodkimi ziemniakami i czerwoną cebulą

Marynowany Portobello faszerowany cały kurczak z pieczonymi słodkimi ziemniakami i czerwoną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1031 kalorii, 69g białka, oraz 71 g tłuszczu. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz koszerną sól, słodkie ziemniaki, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pesto Portobello pieczarki, czyli kurczak, hamburgery z marynowanymi pieczonymi pomidorami, Jabłko Gouda nadziewane piersi z kurczaka z wędzonymi pieczonymi słodkimi ziemniakami, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zacznij od końca jamy kurczaka i pracuj palcem pod skórą. Za pomocą 2 palców delikatnie oddziel skórę od całej piersi, a następnie przejdź do ud i nóg.
Weź plastry grzybów portobello i połóż je płasko pod skórą na piersi i udach. Zrób to, aż wszystkie plastry grzybów znajdą się pod skórą. Kurczaka doprawić solą, pieprzem i wędzoną papryką.
Kurczaka ułożyć na patelni.
W misce umieścić słodkie ziemniaki i czerwoną cebulę. Posmarować lekko oliwą z oliwek, solą i pieprzem i wymieszać.
Umieść ziemniaki i cebulę wokół kurczaka i gotuj przez około 1 godzinę, lub do momentu, gdy termometr instant-read włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, czyta 165 stopni F. gdy kurczak jest gotowy, wyjmij go z piekarnika i pozostaw na co najmniej 10 minut.
Pieczarki dokładnie posmaruj papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru brudu. Łyżką dokładnie zeskrobać skrzela od spodu nasadki portobello.
Pokroić grzyb na pół wzdłuż obwodu (tak jak go masło), więc masz 2 cienkie rundy, a następnie umieścić je w dużej misce.
W patelni saute dodać olej i umieścić na średnim ogniu. Gdy olej lśni, dodać czosnek i szalotka i gotować nie dłużej niż 2 protokół. Wyłączyć ogień i dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny, oregano, tymianek, miód, sól i pieprz i energicznie ubijać.
Wlać mieszaninę na grzyby i rękami wrzucić delikatnie do herbu, upewniając się, że jest nawet pokrycie.
Pozostaw grzyby w temperaturze pokojowej przez co najmniej 45 minut.