Marynowany Kurczak Teriyaki

Marynowany kurczak Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 131 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz sos teriyaki, olej roślinny, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Marynowany Teriyaki, Kurczak Marynowany W Sosie Teriyaki, oraz Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki.
Instrukcje
Umieść kurczaka w nieporowatej szklanej misce lub misce.
Wlać 1 1/2 szklanki wina na kurczaka, następnie posypać czosnkiem w proszku i cebulą w proszku. Przykryć i schłodzić do marynowania przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzać olej roślinny na małej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i paprykę przez 5 do 7 minut, lub do miękkości.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając pozostałą marynatę.
Rozgrzej oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu i brązowym kurczaku, dodając sos teriyaki do "sear". Dusić z pozostałym białym winem i dusić przez 8 do 10 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez i nie Różowy wewnątrz.
Dodać mieszankę cebuli / papryki do kurczaka i ciepła przez, mieszając.