Marynowane Gorące Chili

Marynowane Gorące Chili
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Marynowane gorące Chiles może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 11 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 70. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka chiles, cukier, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest takie super. Spróbuj Marynowane Chiles, Marynowane Gorące Chili, oraz Marynowany czosnek z Chiles dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć słoiki, pokrywki i przykręcić paski w gorącej wodzie z mydłem, a następnie dobrze spłukać. Suche taśmy śrubowe. Umieść słoiki i pokrywki na stojaku w puszkach lub garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć ją o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Podgrzewaj wodę, aż termometr natychmiastowy odczyt zarejestruje 82° (nie pozwól gotować). Przechowywać słoiki zanurzone w gorącej wodzie, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1
Doprowadzić ocet, wodę, cukier i sól do wrzenia w 3-quart niereaktywny rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić słoiki do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym 1 minutę, a następnie odwrócić. Szczelnie zapakuj słoiki z chiles i dodaj 1 ząbek czosnku i 1/2 łyżeczki przypraw do marynowania do każdego słoika. Napełnij słoiki płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na górze, a następnie uruchom cienki nóż między chiles a słoikiem, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy MarynowanePrzyprawy Marynowane
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1
Wytrzyj obręcze napełnionych słoików wilgotnym czystym ręcznikiem kuchennym, a następnie mocno przykręć pokrywki za pomocą taśm śrubowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2
Umieść zamknięte słoiki na stojaku w puszkach lub garnku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć ją o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryte. Ogórki gotować, przykryte, 10 minut, a następnie przenieść słoiki szczypcami do ręcznika kuchennego do ostygnięcia. Słoiki zapieczętują się, gdy ostygną. (Jeśli usłyszysz ping, to sygnał, że próżnia utworzona na górze słoika sprawiła, że pokrywka była wklęsła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Po schłodzeniu słoików od 12 do 24 godzin, naciśnij środek każdej pokrywy, aby upewnić się, że jest wklęsła, a następnie zdejmij taśmę śrubową i spróbuj zdjąć pokrywę opuszkami palców. Jeśli nie możesz, pokrywa ma dobre uszczelnienie.

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Torres Sangre de Toro Cava. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Torres Sangre de Toro Cava
Torres Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje70
Ocena Zdrowia5
Magazyn