Marynowana kapusta Napa ze śliwkami Umeboshi
Marynowana kapusta Napa ze śliwkami Umeboshi może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka koszernej soli, octu ryżowego, kapusty napa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynowana Kapusta Napa, Chińska Pikantna Marynowana Kapusta Napa, oraz Napa Kapusta Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kapustę przełożyć do dużej miski i oddzielić liście, a następnie wymieszać z koszerną solą.
Odstawić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Wymieszać razem śliwki umeboshi, mirin i ocet ryżowy w małej misce.
Kapustę opłukać zimną wodą w durszlaku i osuszyć.
Mocno wycisnąć kilka razy 1 garść kapusty, aby usunąć nadmiar wody i przenieść do oczyszczonej miski. Powtórzyć z pozostałą kapustą. Wymieszać mieszaninę umeboshi, następnie schłodzić, przykryć, mieszając raz lub dwa razy, co najmniej 1 godzinę.
Marynowaną kapustę można schłodzić do 3 tygodni.