Marokańska jagnięcina z przyprawami z Harissą
Marokańska przyprawiona jagnięcina z Harissą wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 1,26 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 15g tłuszczu i w sumie 235 kalorii. Jeśli masz pod ręką nasiona kolendry, ziarna pieprzu, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Harissa Przyprawiona Marokańska Owsianka, Grillowana Harissa-marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym, oraz Harissa-Przyprawione Kotlety Jagnięce.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub patelnię grillową. Alternatywnie Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pokrój chleb na plastry o grubości 1/4 cala.
Posmaruj oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem i lekko grilluj z 1 strony. Schłodzić i przechowywać w zamkniętym pojemniku, aż będzie gotowy do użycia.
Połącz harissę, śmietanę, połowę skórki z cytryny i połowę soku z cytryny w małej misce.
Jeśli potrzeba więcej cytryny, dodaj resztę skórki i / lub soku. Umieścić w squeeze butelki dla łatwego montażu.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. obficie posmaruj ruszty jagnięce mieszanką przypraw, solą i pieprzem. Bądź ostrożny z pieprzem, ponieważ w mieszance przypraw jest pieprz. Wokół jagnięciny powinna być równa warstwa przypraw.
Podgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek na bardzo dużej patelni na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj stojaki jagnięce i podsmaż na dużym ogniu, aby utworzyć skórkę z obu stron.
Wyjmij z patelni, przełóż do naczynia do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8 minut lub do średnio wysmażonego.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na co najmniej 5 minut w temperaturze pokojowej przed pokrojeniem.
Montaż: pokrój jagnięcinę na plastry o grubości 1/4 cala jak najbliżej kości.
Połóż kawałek jagnięciny na plasterku bagietki.
Dodaj kroplę harissy (pamiętaj, że jest ostra), a następnie zakończ cienką julienne suszonej moreli i gałązką trybuli. Aby uzyskać dodatkowe przyprawy, dodaj odrobinę soli i kroplę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Na płytkiej patelni do smażenia opiekaj wszystkie przyprawy na średnim ogniu. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmielić w młynku do Kawy na drobny proszek.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Boso Szampan Różowy Moscato]()
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!