Marchew Zapiekana
Zapiekane marchewki wymagają z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 63 centów za porcję. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, czosnek, musztarda w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekane ziemniaki i marchew, Serowe Marchewki Zapiekane, oraz Zapiekanka Z Marchwi Zapiekanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj 2-litrową zapiekankę.
Marchew włożyć do dużego garnka i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 4 do 6 protokół.
Odcedzić i przelać do dużej miski.
Roztopić 1/3 szklanki masła w ciężkim rondlu na małym ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w roztopionym maśle do miękkości, 5 do 10 protokół. Doprawić solą.
Mąkę ubić do mieszanki cebuli, aż będzie gładka; gotować, stale mieszając, aż mieszanina mąki będzie konsystencją pasty i jasnobrązową, 5 do 10 minut.
Zwiększyć ciepło do medium; stopniowo strumień mleka do mieszaniny mąki, aż gęsty i bąbelkowy, 5 do 10 minut.
Ubić ser cheddar, około 2 łyżki na raz, mieszając, aż ser rozpuści się za każdym razem przed dodaniem więcej, tworząc gładki SOS, 10 do 15 minut. Wymieszać w proszku gorczycy, biały pieprz, nasiona selera i 1/2 łyżeczki soli, aż włączone, 1 do 2 protokół.
Zalewamy marchewką sosem i wrzucamy do płaszcza; przekładamy do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Wymieszać 2 łyżki stopionego masła i bułki tartej razem w misce, aż dobrze pokryte; posypać mieszaniną marchwi.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie bulgotać i polewa jest rumiane, 25 do 30 protokół.