Makrela z ziemniakami i szpinakiem

Makrela z ziemniakami i szpinakiem
Devilled makrela z ziemniakami i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 6,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 98g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 932 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 64 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz szpinak, pasta curry, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 99%. Makrela Pieczona Miso Z Ziemniakami I Szpinakiem, Makrela Wędzona, Jarmuż I Młode Ziemniaki, oraz Makrela pieczona na patelni ze słodkimi ziemniakami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Zrób kilka ukośników po obu stronach ryby i natrzyj połową pasty curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Rozgrzać olej na tacy do pieczenia, następnie smażyć ziemniaki i cebulę przez około 8 minut, aż zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
4
Pozostałą pastę curry wymieszać z ziemniakami, następnie posadzić rybę na wierzchu i smażyć przez 20-25 minut, aż ryba i ziemniaki będą ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Podnieś rybę na talerze, a następnie umieść ziemniaki z powrotem na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Dodaj szpinak na patelnię i gotuj przez 3-4 min, aż całkowicie zwiędnie. Wyjąć i podawać z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier

Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to świetny wybór dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn