Makaron z słodkich ziemniaków (Japchae) może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 387 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten bezmleczny przepis służy 5 i kosztuje $2.29 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz marchew, makaron ze słodkich ziemniaków, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Japchae, Koreański makaron z słodkimi ziemniakami, Japchae (Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach), oraz Japchae (Koreański Makaron Szklany) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Makaron ze słodkich ziemniaków gotować w dużym garnku z wrzącą wodą przez 4 do 5 minut. Natychmiast odcedzić i dokładnie spłukać pod zimną wodą. Pamiętaj, aby nie rozgotować makaronu, bo stracą swoją żującą konsystencję. Jeśli chcesz, pokrój makaron nożyczkami na długości od 6 do 7 cali dla łatwiejszego jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
Garnek
2
Szpinak blanszujemy we wrzącej wodzie. Spłucz natychmiast pod zimną wodą, wyciśnij wodę z liści i uformuj w kulkę, a następnie przeciąć kulkę na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Woda
3
Połączyć szpinak, połowę czosnku, 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i 1/4 łyżeczki soli w małej misce. Odstawić do niech smaki namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Szpinak
Czosnek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj wołowinę, pozostały czosnek, 1 łyżeczkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju sezamowego. Smażyć, aż wołowina jest gotowana, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Czosnek
Wołowina
6
Dodaj cebulę, grzyby, i marchew i gotować, aż cebula jest przezroczysta, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Marchew
Cebula
7
Dodać zieloną cebulę i smażyć przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
8
Zdjąć z ognia.
9
W dużej misce, dokładnie połączyć makaron, mieszanka wołowiny, szpinak, pozostałe 1/4 szklanki sosu sojowego, 1 łyżka oleju sezamowego, i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Makarony
Szpinak
Cukier
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.