Makaron Wonton
Makaron Wonton może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 3. To danie główne ma 1103 kalorii, 65g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka sosu oy, łyżeczka do herbaty wino, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 83%. Spróbuj Makaron Wonton, Wonton Noodles (Malezyjski Wantan Mee), oraz Makaron ryżowy z wonton / chińskie Ravioli w sosie grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dzień wcześniej chcesz zrobić zupę wonton, obrać i devein krewetki. Jeśli chcesz, aby Twoje krewetki wyglądały w całości, rozwiniesz je bez krojenia, używając wykałaczki włożonej wzdłuż jednej strony żyły,aby wykopać żyłę. Gdy osiągnie szczyt, powinieneś być w stanie wyciągnąć żyłę palcami.
Umieść oczyszczone krewetki w misce i przykryj wystarczająco zimną wodą, aby krewetki były zanurzone.
Dodać węglan potasu i wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Aby zdjęcie, dodać muszle krewetek, suszone rdzawiec, woda, cukier, sól, i sos sojowy do garnka zdjęcie. Trim zielone części szalotki i dodać je do garnka, rezerwując białą część dla wontons.Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. Usuń pianę, która unosi się na powierzchnię. Obniż ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu, kontynuując usuwanie piany, gdy się gromadzi. Gotuj, aż bulion będzie bardzo aromatyczny 30-40 minut. Dla wontonów odcedzić i opłukać krewetki wodą. Wysuszyć krewetki off, a następnie pokroić około 3/4 " najgrubszej części każdej krewetki.
Dodać grube kawałki do miski.Użyj noża, aby zmielić końce ogonowe krewetek na masywną pastę.
Dodaj to do oddzielnej małej miski. Drobno mielone białe części szalotki i dodać 2 łyżeczki do mielonych krewetek, oszczędzając resztę na później. W misce z mielonych krewetek, dodać 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z sosem ostrygowym, sok imbirowy, i szczypta białego pieprzu.
Dobrze wymieszać do combine.In miska z grubych kawałków krewetek, dodać 1/2 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1/2 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z cukrem, sól, i szczypta białego pieprzu.
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Niech marynować przez 20 minut.Przygotuj małą miskę wody. Aby zrobić wontony, umieść jedną owijkę w dłoni lewej ręki (lub prawej ręki, jeśli jesteś leworęczny).
Dodaj około 1 łyżeczka mielonego nadzienia z krewetek.Top z 1 duży kawałek krewetki, mokre dwie krawędzie owijki i złożyć na pół po przekątnej, aby trójkąt. Uszczelnij górny róg, a następnie idź w dół, uszczelniając boki miski, upewniając się, że w wonton nie ma uwięzionego powietrza. Powtarzaj, aż zabraknie Ci shrimp.To Zakończ zupę, zupę przez duże sito, do płynnej miarki, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej bulionu. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu. Jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 3 filiżanki. Przecedzić przez bardzo cienkie sito (takie jak sitko do herbaty) do czystego garnka, aby usunąć drobne cząstki. Dostosuj sól do smaku. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, i gotować wontons partiami przez około 2 minut.
Przełożyć do płytkiej miski łyżką szczelinową i wrzucić odrobiną oleju sezamowego, aby nie przywierały. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jeśli chcesz je al dente, możesz skrócić czas gotowania nawet o 30%. Podziel wontons między 3-4 miseczki, następnie podzielić makaron równomiernie. Top z zastrzeżone mielone szalotki, a następnie w końcu nasze zupy na każdej misce z makaronem wonton.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!