Makaron Wonton może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 3. To danie główne ma 1103 kalorii, 65g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka sosu oy, łyżeczka do herbaty wino, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 83%. Spróbuj Makaron Wonton, Wonton Noodles (Malezyjski Wantan Mee), oraz Makaron ryżowy z wonton / chińskie Ravioli w sosie grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dzień wcześniej chcesz zrobić zupę wonton, obrać i devein krewetki. Jeśli chcesz, aby Twoje krewetki wyglądały w całości, rozwiniesz je bez krojenia, używając wykałaczki włożonej wzdłuż jednej strony żyły,aby wykopać żyłę. Gdy osiągnie szczyt, powinieneś być w stanie wyciągnąć żyłę palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Wonton
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2
Umieść oczyszczone krewetki w misce i przykryj wystarczająco zimną wodą, aby krewetki były zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać węglan potasu i wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Aby zdjęcie, dodać muszle krewetek, suszone rdzawiec, woda, cukier, sól, i sos sojowy do garnka zdjęcie. Trim zielone części szalotki i dodać je do garnka, rezerwując białą część dla wontons.Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. Usuń pianę, która unosi się na powierzchnię. Obniż ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu, kontynuując usuwanie piany, gdy się gromadzi. Gotuj, aż bulion będzie bardzo aromatyczny 30-40 minut. Dla wontonów odcedzić i opłukać krewetki wodą. Wysuszyć krewetki off, a następnie pokroić około 3/4 " najgrubszej części każdej krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodać grube kawałki do miski.Użyj noża, aby zmielić końce ogonowe krewetek na masywną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Mięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj to do oddzielnej małej miski. Drobno mielone białe części szalotki i dodać 2 łyżeczki do mielonych krewetek, oszczędzając resztę na później. W misce z mielonych krewetek, dodać 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z sosem ostrygowym, sok imbirowy, i szczypta białego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Ziemniaczana
Wino Shaoxing
Sok Imbirowy
Sos Ostrygowy
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Mięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dobrze wymieszać do combine.In miska z grubych kawałków krewetek, dodać 1/2 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1/2 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z cukrem, sól, i szczypta białego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Ziemniaczana
Wino Shaoxing
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
8
Niech marynować przez 20 minut.Przygotuj małą miskę wody. Aby zrobić wontony, umieść jedną owijkę w dłoni lewej ręki (lub prawej ręki, jeśli jesteś leworęczny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj około 1 łyżeczka mielonego nadzienia z krewetek.Top z 1 duży kawałek krewetki, mokre dwie krawędzie owijki i złożyć na pół po przekątnej, aby trójkąt. Uszczelnij górny róg, a następnie idź w dół, uszczelniając boki miski, upewniając się, że w wonton nie ma uwięzionego powietrza. Powtarzaj, aż zabraknie Ci shrimp.To Zakończ zupę, zupę przez duże sito, do płynnej miarki, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej bulionu. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu. Jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 3 filiżanki. Przecedzić przez bardzo cienkie sito (takie jak sitko do herbaty) do czystego garnka, aby usunąć drobne cząstki. Dostosuj sól do smaku. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, i gotować wontons partiami przez około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
10
Przełożyć do płytkiej miski łyżką szczelinową i wrzucić odrobiną oleju sezamowego, aby nie przywierały. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jeśli chcesz je al dente, możesz skrócić czas gotowania nawet o 30%. Podziel wontons między 3-4 miseczki, następnie podzielić makaron równomiernie. Top z zastrzeżone mielone szalotki, a następnie w końcu nasze zupy na każdej misce z makaronem wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.