Makaron w kształcie węża z Guanciale: Bucatini all ' Amatriciana

Makaron w kształcie węża z Guanciale: Bucatini all ' Amatriciana
Makaron w kształcie węża z Guanciale: Bucatini all ' Amatriciana może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,74 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1119 kalorii, 40g białka, oraz 58g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką liście tymianku, oliwę z oliwek, pecorino romano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 71%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Pastan all ' Amatriciana z Guanciale, Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), oraz Bucatini all ' amatriciana.

Instrukcje

1
Doprowadzić 6 litrów wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
W 12 do 14-calowej patelni saute umieść plastry guanciale w jednej warstwie i gotuj na średnim ogniu, aż większość tłuszczu zostanie wytopiona z mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjąć mięso na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Wyrzucić połowę tłuszczu z patelni, pozostawiając wystarczająco dużo do pokrycia, i gotować czosnek, cebulę i płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieść te trzy składniki na patelni, dodaj guanciale i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut, aż cebula, czosnek i guanciale będą jasnobrązowe. Doprawić solą i pieprzem. Możesz dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, jeśli to konieczne, aby zapobiec spalaniu aromatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
GuancialeGuanciale
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać sos pomidorowy, zmniejszyć ogień i pozostawić na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
7
Gotuj bucatini we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż do miękkości, ale nadal al dente, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BucatiniBucatini
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Makaron odcedzić i dodać do gotującego się sosu. Zwiększyć ciepło do wysokiej i wrzucić do płaszcza. Makaron podzielić na 4 rozgrzane miseczki do makaronu. Wymieszać ze świeżo startym serem pecorino i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
W 3-kwartowym rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodać cebulę i czosnek, i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Dodaj tymianek i marchewkę i gotuj 5 minut dłużej, aż marchewka będzie dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
12
Dodać pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będzie tak gęsty jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos trzyma 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn