Makaron, ser i groszek
Najlepszy makaron, ser i groszek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 107 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz parmezan, ziarna łokcia makaron, ostry ser cheddar, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Makaron z serem Ultimate, Ser makaronowy Ultimate, oraz Ultimate Macaroni & Cheese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić. Przykryć i ogrzać.
W międzyczasie, do sosu serowego, roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu w średnim rondlu. Wymieszać z mąką, musztardą, solą i pieprzem do połączenia.
Dodaj mleko na raz. Gotować i mieszać przez 5 minut lub aż gęste i bąbelki. Gotować i mieszać przez 2 Więcej minut.
Dodaj cheddar i sery mozzarella, mieszając, aż ser się rozpuści i sos będzie gładki. Do ugotowanego makaronu wymieszać sos serowy i groszek z puszki.
Wlać do wysmarowanego 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia.
Połączyć bułkę tartą, parmezan i 2 łyżeczki roztopionego masła w małej misce.
Piec, odkryte, przez 20 minut lub aż polewa jest złoty kolor.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.