Terryna Warzywna
Terrina warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 84 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, sól i pieprz, koperek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 60 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana Terryna Warzywna, Grillowana Terryna warzywna Boba, oraz Letnia Terryna Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażany i cukinię pokroić tak cienko, jak to możliwe na mandolinie lub dużym ostrym nożem.
Rozgrzej piekarnik do 177°. 1 lub 2 blachy do pieczenia posmaruj oliwą z oliwek, natrzyj solą i pieprzem, a następnie przykryj plasterkami bakłażana. Na bakłażany natrzeć oliwę z oliwek i posypać solą i pieprzem.
Piec przez 8-10 minut, aż skończy. Powtarzaj ten proces, aż wszystkie plastry bakłażana zostaną upieczone.
Zrób olej bazyliowy: zmiksuj wszystkie składniki za pomocą blendera ręcznego w głębokim pojemniku. Smak i dodać sól i pieprz, w razie potrzeby.
Obficie ułóż Bochenek ciasta folią, dzięki czemu krawędzie zwisają nad krawędzią. Następnie przykryj dno warstwą plastrów bakłażana. Ułóż je na patelni. Kontynuuj napełnianie patelni warstwami surowej cukinii i prażonej papryki. Co trzy warstwy przykryj odrobiną olejku bazyliowego. Koniec warstwą bakłażana. Złóż folię zamkniętą na terrine.
Umieść coś ciężkiego (puszki, karton mleka) na terrinie i umieść w głębokiej misce, aby zapobiec wyciekowi, przez co najmniej 1 dzień w lodówce.
Twarożek z ziołami zrobić bezpośrednio przed podaniem: wszystkie zioła drobno posiekać, wymieszać z twarogiem i doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij terrynę warzywną z lodówki. Dokładnie spuścić cały olej. Otwórz folię u góry. Przykryj płytką i przenieś terrinę, obracając ją na płytkę. Bądź ostrożny, ponieważ wilgoć zostanie uwolniona z opatrunku i warzyw. Osuszyć talerz ręcznikami papierowymi.
Pokrój terrynę warzywną na grube plastry (użyj ostrego noża!) i podawać z odrobiną twarogu z ziołami.