Makaron na koniec lata

Makaron na koniec lata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Pastan na koniec lata. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 23G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz parmezan, poszatkowane liście bazylii, bez kości i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak zrobić koktajle z mrożonego wina na koniec letniej imprezy, O letniej sałatce z makaronem i o tym, dlaczego nie należy spłukiwać makaronu zimną wodą, oraz Makaron Letni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, ubij razem 2/3 szklanki oliwy z oliwek, sos sojowy, ocet, musztarda, i czosnek. Rezerwy 1/2 Puchar marynaty do fastrygowania warzyw; wlać pozostałe do 1-galon zip-lock plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pokrój kurczaka wzdłuż na paski o szerokości 1 cala i dodaj do torby. Uszczelnij torbę i obróć się do płaszcza. Schłodzić około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
W międzyczasie opłucz cukinię, paprykę i czapki grzybowe. Pokrój cukinię wzdłuż na paski o grubości 1/4 cala. Łodyga i nasiona papryki; ćwiartka wzdłuż. Cebulę obrać i pokroić w poprzek na 1/4 cala-grube rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Warzywa umyć marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
5
Gotowanie partiami w razie potrzeby połóż warzywa i kurczaka (wyrzuć marynatę) na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotuj, obracając raz, aż warzywa będą lekko zwęglone, a kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (pokrojony do testu), w sumie od 6 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Ostudzić kilka minut. Pokroić warzywa i kurczaka na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Tymczasem w 6-do 8-kwartowej patelni na dużym ogniu, zagotuj 4-kwartową wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj makaron, wymieszać, i gotować, odkryte, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 9 do 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
9
Drenaż.
10
W dużej misce wymieszaj makaron z pozostałą 1/3 szklanki oliwy z oliwek, parmezanem, połową posiekanych warzyw i kurczaka oraz solą i pieprzem do smaku. Wierzch z pozostałymi warzywami i kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Dekoruj plasterkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn