Magiczne Kaboby z tuńczykiem Houdini z ananasową glazurą

Magiczne Kaboby z tuńczykiem Houdini z ananasową glazurą
Magiczne Kaboby Houdini z tuńczykiem z ananasową glazurą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 18620 kalorii, 2975g białka, oraz 628g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $437.9 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz habanero, paprykę, sok ananasowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawiony Tuńczyk Z Glazurą Ananasową, Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish, oraz Burgery Houdini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 12 składników-szalotki przez cynamon-przełożyć do blendera i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zalać marynatą do plastikowej torebki, a następnie dodać tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Włóż torebkę, dobrze uszczelnioną, do lodówki na 2-6 godzin, obracając co jakiś czas, aby równomiernie rozprowadzić marynatę.Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, przykryj je wodą w płytkim naczyniu i odstaw na 2 hours.In garnek wrzącej wody, blanszować paprykę, cukinię i cebulę przez 1-2 minuty w zależności od wielkości plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Odcedzić i osuszyć.Dodać ananas glazury umieszczając sok ananasowy, sok z cytryny, imbir, chili, soja, miód i kolendra w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do średnio niskiego, gotując, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Wyjąć tuńczyka z lodówki i odsączyć marynatę.Na metalowych lub drewnianych szaszłykach naprzemiennie nawlecz składniki: plasterek cebuli, tuńczyka, ananasa, papryki, cukinii itp. lub w dowolnej kolejności, która Ci się podoba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
6
Rozgrzej grill do średniej wysokości i gotuj kabobs przez około 6-8 minut, obracając raz. Używaj ananasowej glazury często szczotkować kaboby jako gotowanie i mżeć wszelkie pozostałe na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Składniki

51kilogramyświeży tuńczyk Ahi, pokrojony w kostkę 1,5 calaświeży tuńczyk Ahi, pokrojony w kostkę 1,5 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)dietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa2(zima)kolendra, mielonakolendra, mielona3(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra1(może być lub przeglądać)suszony tymianek, pokruszonysuszony tymianek, pokruszony1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony2(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony1scotch bonnet peppers (noś gumowe rękawiczki lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.) lub 1 pieprz habanero, wysiewany i mielony (noś gumowe rękawice lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.)scotch bonnet peppers (noś gumowe rękawiczki lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.) lub 1 pieprz habanero, wysiewany i mielony (noś gumowe rękawice lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.)3(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny5(zima)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1świeży ananas, obrany, obrany i pokrojony w kostkę 1 calaświeży ananas, obrany, obrany i pokrojony w kostkę 1 cala1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki8 szklanek połówek zielonych winogron8 szklanek połówek zielonych winogron1czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 calaczerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 cala1czerwona cebula, pokrojona w plasterki o grubości 1/2 cala i poćwiartowanaczerwona cebula, pokrojona w plasterki o grubości 1/2 cala i poćwiartowana2(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka0scotch bonnet pepper, posiekany i drobno posiekany (opcjonalnie)scotch bonnet pepper, posiekany i drobno posiekany (opcjonalnie)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2smallscukinia, pokroić w plasterki 1/2 calacukinia, pokroić w plasterki 1/2 cala

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn