Lżejsze pasty Cornish
Przepis lżejsze pasty Cornish mogą być wykonane w około 1 godzinę i 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.05 za porcję. 51 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pietruszkę, ziemniaki, olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pasty Kornwalijskie, Pasty Kornwalijskie, oraz Pasty kornwalijskie.
Instrukcje
Aby zrobić nadzienie, wymieszaj wszystko razem w misce z łyżeczką czarnego pieprzu i 1 łyżką zimnej wody. Dodać szczyptę soli i odstawić.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Linia 1-2 blachy do pieczenia lub tace z pergaminem do pieczenia.
Aby zrobić ciasto, włóż mąkę, proszek do pieczenia i masło do robota kuchennego. Pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać drobną bułkę tartą. Wlać olej, żółtko i 5 łyżek zimnej wody. Pulsuj ponownie, aż ciasto zacznie się łączyć, dodając kolejną -1 łyżkę wody lub w razie potrzeby. Jeśli delikatnie naciśniesz ciasto i skleja się, wiesz, że ma odpowiednią konsystencję. Wyłóż ciasto na powierzchnię roboczą i delikatnie wciśnij je w gładką kulkę.
Ciasto pokroić na 6 równych kawałków. Dla każdego ciasta lekko i krótko uformuj jeden kawałek ciasta na gładką kulkę. (Trzymaj pozostałe kawałki owinięte folią spożywczą, aż będą potrzebne.) Naciśnij piłkę w dół, aby wyrównać spłaszczoną rundę. Następnie rozwałkuj ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni, tak cienko, jak to tylko możliwe, do okręgu o średnicy nieco ponad 20 cm, zachowując Okrągły kształt dłońmi podczas toczenia. Gdy wałkujesz ciasto cieńsze niż zwykle, ostrożnie obchodź się z nim, aby zapobiec jego złamaniu, i utrzymuj powierzchnię roboczą i wałek do ciasta lekko posypany mąką, aby zapobiec przywieraniu ciasta. Użyj podstawy 20cm luźne dno ciasto puszka (lub podobne) jako przewodnik do cięcia wokół do neaten krawędzie ciasta (krok 1). Łyżka szóstą nadzienia w dół środka okręgu ciasta i lekko docisnąć ręką, aby pomieścić i lekko spłaszczyć. Zwilżyć brzegi ciasta wodą (krok
i ostrożnie przełóż jedną stronę ciasta, aby połączyć drugą stronę (Krok 3), chowając nadzienie, aby utrzymać je w środku. Nacisnąć złącza, aby uszczelnić, a następnie wykonać cienką ozdobną krawędź, zwijając lub zwijając krawędź ciasta na całej długości. Naciśnij, aby uszczelnić. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem. Posadź każdą pastę na blasze do pieczenia lub tacy, a następnie przebij mały otwór w górnej części każdego z nich, aby para uciekła. Ubij białko jaja, aby poluzować, a następnie posmaruj trochę każdą pastę do glazury(Krok 4).
Piec przez 15 minut, a następnie obniżyć piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wymieszać z większą ilością białka i piec kolejne 35 min, aż ciasto będzie chrupiące i złociste, pokrywając luźno folią, jeśli zbyt szybko się brązowieją.
Wyjąć szeroką szpatułką i pozostawić do ostygnięcia lekko na stojaku z drutu.
Podawać na ciepło lub na zimno.