Lody Horchata
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 860 kalorii, 18g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.03 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukru, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Z Awokado (Bez Churn) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu, tosty migdały, ryż i cynamon na dużym ogniu, często podrzucając, aż migdały zaczną pachnieć aromatycznie, 2 do 3 minut.
Dodać pół na pół, wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do nagiego gotowania na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić strome przez dwie godziny.
W drugim rondlu ubij razem cukier i żółtka, aż dobrze się połączą i lekko zgęstnieją.
Za pomocą drobnego Sitka siatkowego lub kilku warstw gazy odcedzić mieszaninę mleczną do dużej miarki lub miski. Dociśnij mocno ryż drewnianą łyżką, aby uwolnić jak najwięcej nabiału i skrobi ryżowej. Naprężony nabiał powinien dawać około 2 1/2 szklanki. Wyrzucić ryż i migdały.
Przełożyć przecedzony nabiał do rondla z żółtkami i cukrem i ubijać do bardzo dobrego połączenia. Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, często mieszając, aż krem uformuje się z tyłu łyżki i przesunięty palec pozostawia czystą linię. Wymieszać wanilią, następnie posolić do smaku.
Wlać krem przez drobny sitko siatkowe do szczelnego pojemnika i schłodzić przez noc. Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 3 do 4 godzin przed podaniem.