Lody Cynamonowo-Goździkowe
Lody cynamonowo-goździkowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 646 kalorii, 10g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, żółtka jaj, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Lody Cynamonowo-Goździkowe, Tartaletki jabłkowo-Kminkowe z lodami cynamonowo-Goździkowymi i sosem jabłkowo-karmelowym, oraz Ciasto Z Lodami Cynamonowymi.
Instrukcje
Połączyć mleko, śmietanę, 1/2 szklanki cukru, cynamon i goździki w ciężkim średnim rondlu. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Osłona; stroma 1 godzina.
Ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru w misce, aż do dobrze wymieszanego. Doprowadzić mieszaninę mleka na wolnym ogniu. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; wróć do tej samej patelni. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest przeciągnięty (nie gotować). Przecedzić do innej średniej miski; schłodzić, aż ostygnie, od czasu do czasu mieszając, około 2 godzin.
Schłodzony krem przetwarza się w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić. (Można przygotować 3 dni wcześniej. Zamrozić.)