Lody ajerkoniakowe z gorącym sosem rumowym z masłem
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni lody Ajerkoniakowe z gorącym sosem rumowym z masłem mogą być niesamowite bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Za 88 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 12 porcji z 265 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, syrop kukurydziany, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak doskonały wynik spoonacular 10%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sernik rumowy na gorąco z masłem z brązowym cukrem-SOS rumowy, Serniki rumowe na gorąco z sosem Rumowo-karmelowym, oraz Gruszki w gorącym maślanym sosie rumowym.
Instrukcje
W małej misce ubij żółtka i cukier; odstawić. W dużym ciężkim rondlu połącz śmietanę i mleko. Podziel fasolę waniliową na pół wzdłuż. Ostrym nożem zeskrob nasiona na patelnię; dodaj fasolę.
Podgrzej śmietanę, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki.
Ubij niewielką ilość gorącej mieszanki do masy jajecznej. Wróć wszystko na patelnię, ciągle ubijając. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje grzbiet łyżki.
Szybko przełóż do miski; umieść w lodowatej wodzie i mieszaj przez 2 minuty. Dodaj rum i gałkę muszkatołową. Naciśnij folię na powierzchnię kremu. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Wyrzuć fasolę waniliową. Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Gdy lody są zamrożone, przenieś do pojemnika zamrażarki; zamrozić na 2-4 godziny przed podaniem.
Do sosu w małym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Dodaj brązowy cukier, śmietanę i syrop kukurydziany; gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać rum.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, napój alkoholowy i kategoria produktów spożywczych to świetny wybór na lody. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "