Linguine z sosem Ratatouille
Linguine z sosem Ratatouille jest wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cebulę, czosnek, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Linguine Alle Noci (Linguine z sosem orzechowym), Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), oraz Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej olej na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę i paprykę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać bakłażan, cukinia, czosnek, sól, i czarny pieprz. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i gotować, pod przykryciem, przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać pomidory i dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół. Wymieszać z octem.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół. Rezerwy około 1/2 szklanki makaronu-gotowanie wody.
Odcedzić makaron i wrzucić z warzywami, 1/2 szklanki bazylii, i, jeśli makaron wydaje się zbyt suchy, niektóre zarezerwowane makaron-Gotowanie wody.
Podawać z 2 łyżkami bazylii.
Zalecenie dotyczące wina: połączona kwasowość pomidorów i octu wymaga ostrego, kwaśnego wina-takiego o wystarczającej ziemistości, aby uzupełnić warzywa. Nieuszkodzony chardonnay z północno-wschodnich Włoch wypełnia rachunek.