Limoncello Gelato

Limoncello Gelato
Limoncello Gelato może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 661 kalorii, 8G białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, sok z cytryny, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Limoncello Pound Cake w / Meyer Lemon Curd Filling & kozi ser, tymianek i lukier Limoncello, Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, oraz Sorbet Limoncello.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników ubić w dużym rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.Gotuj na średnim ogniu, aż bąbelki uformują się na brzegach, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Removefrom ciepła, przykryć i niech strome 15 minut.
3
Ubić żółtka, cukier i sok z cytryny w dużej misce, aż będzie gęsta i gładka. Powoli, mieszanka ciepłej śmietany w mieszaninę żółtkową.Powrót krem do tego samego rondla. Wymieszać overmedium ciepła, aż krem zgęstnieje wystarczająco tocoat łyżka i termometr rejestruje 82°, około 6 minut; nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
KremKrem
CytrynaCytryna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wlać budyń do średniej miski. Wymieszać w 1/4 szklanki limoncello.Schłodzić krem do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LimoncelloLimoncello
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przetwórz budyń w lodówkiwedług instrukcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
6
Przenieść do pojemnika; przykryć i zamrozić do 2 dni.Lody w szklankach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GelatoGelato
7
Mżawka z dodatkiem limoncello i podawać.* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
LimoncelloLimoncello

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Kuźnia Piwnice Classique Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn