Lime & ginger drizzle cake
Lime & ginger drizzle cake to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonego imbiru, osuszonego kokosa, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sticky Ginger lemon drizzle cake, Malina & borówka lime drizzle cake, oraz Key Lime Coffee Cake with White Chocolate Drizzle.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło i wyłóż podstawę i końce bochenka o wadze 900g z paskiem pergaminu do pieczenia z masłem. Masło i cukier utrzeć na śmietanie, aż będą blade, lekkie i puszyste. Zetrzyj skórkę z 3 limonek i dodaj do mieszanki. Stopniowo dodawać jajka, dobrze mieszając między każdym dodatkiem.
Mąkę, proszek do pieczenia, zmielony imbir i szczyptę soli przesiać. Używając dużej metalowej łyżki, złóż do mieszaniny ciasta z kokosem i posiekanym imbirem.
Dodać mleko i sok z 2 limonek i wymieszać na gładką masę. Łyżką mieszankę do przygotowanej puszki i rozprowadzić poziom za pomocą noża do palety.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez 1 godz-1 godz 15 min, lub do złotego koloru szaszłyk włożony do środka ciasta powinien wyjść czysty. Ciasto schłodzić w puszce przez 10-15 min.
Użyj drewnianego szpikulca, aby zrobić otwory na całej górze ciasta. W międzyczasie wymieszaj pozostały sok z limonki z granulowanym cukrem i syropem imbirowym. Powoli łyżkę słodkiej mieszaniny na wierzchu ciepłego ciasta i pozostawić w puszce, aż całkowicie wystygnie. Top z posiekanym krystalizowanym imbirem do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "