Lepki toffi drobiazg z żurawiną
Lepki drobiazg toffi z żurawiną może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 185 kalorii, 1G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Udaj się do sklepu i odbierz rum, śmietanę do bicia, slivered Medjool daktyle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 10%. Podobne przepisy to Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepka wieprzowina z żurawiną.
Instrukcje
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij 2 szklanki śmietany z 2 łyżkami każdego granulowanego cukru i rumu, aż uformują się miękkie szczyty.
W dolnej części 4-do 5-quart trifle dish lub prostej szklanej misce, rozłóż jedną trzecią poziomu kostek ciasta daktylowego.
1/3 szklanki sosu toffi równomiernie rozprowadzić na cieście. Łyżka około 1 szklanki gotowanej żurawiny (w tym soków) na sosie.
Około połowy bitej śmietany rozprowadzić równomiernie na żurawinie. Powtórz z kolejną warstwą ciasta, sosem, żurawiną i bitą śmietaną.
Pozostałą część kostek ciasta ułożyć na bitą śmietanę, skropić 1/3 szklanki sosu toffi, a na wierzch łyżkę pozostałych żurawin. Przykryć folią i schłodzić co najmniej 8 godzin.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij pozostałe 2 szklanki śmietany z pozostałymi 2 łyżkami cukru granulowanego i rumu, aż utworzą się miękkie szczyty.
Rozłóż na drobiazgi i udekoruj drobnymi daktylami.
Aby służyć, porcje czerpać na talerze. Przekaż pozostały sos toffi, aby dodać do smaku.
Umieść 3/4 filiżanki posiekane pestki Medjool daty w blenderze lub robocie kuchennym.
Wlać 1/2 szklanki wrzącej wody i odstawić na 5 minut. Wirować, aż będzie gładka.
W misce, z mikserem na średniej prędkości (użyj mocowania łopatkowego z mikserem stojącym), ubić 3/4 szklanki (3/8 funta.) masło o temperaturze pokojowej, 1 szklanka mocno zapakowanego brązowego cukru i data czysta, aż do dobrze wymieszanego i gładkiego.
Dodaj 4 duże jajka, po jednym na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
W innej misce, wymieszać razem 2 szklanki mąki uniwersalnej, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej; mieszać do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Zeskrobać ciasto do maślanej i mąki 9-calowy kwadratowy patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku 350, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 35 do 40 minut.
Niech ciasto ostygnie w patelni na stojaku na 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku; wyjąć patelnię i niech ciasto ostygnie całkowicie.
Przyciąć ciemne krawędzie ciasta; rezerwy do innego użycia lub wyrzucić.
Pozostałe ciasto pokroić w 1-calową kostkę.
SOS toffi. W 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać 1 1/2 szklanki mocno upakowany ciemnobrązowy cukier, 1/4 szklanki (1/8 lb.) masło, 2 łyżki lekkiego syropu kukurydzianego i 1 łyżeczka soku z cytryny, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie spieniona, około 5 minut.
Ubij 2 łyżki wanilii i gotuj 1 minutę dłużej.
Ubij w 1 1/2 szklanki śmietany ubijającej i usuń z ognia. Sprawia, że 2 filiżanki.
Gotowane żurawiny: w patelni 3-do 4-quart na średnim ogniu, wymieszać 1 1/2 szklanki soku pomarańczowego, 3/4 szklanki cukru granulowanego i 1/2 łyżeczki wanilii, aż cukier się rozpuści.
Dodaj 12 uncji płukane i posortowane świeże żurawiny lub rozmrożone mrożone; gotować delikatnie, aż Skórki zaczną się dzielić, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 30 minut.