Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną

Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną
Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, jajka, medjool daktyle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną, Sticky Toffi Pudding Bites With Creme Fraiche, oraz Blood Orange Polentan Upside Down-ciasto z bitą śmietaną.

Instrukcje

1
Umieść daty i sodę oczyszczoną w misce i zalej je 1 szklanką wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić na 1 godzinę, a następnie odcedzić daty (zarezerwować wodę). Przecier w robocie kuchennym, wlać płyn i pulsować, Aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przygotuj 9-calowy springform patelni przez rozprowadzanie masła na wewnętrznych powierzchniach, wyściełając dno pergaminem, i masłem pergamin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
5
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać razem. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
6
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek masło i cukry śmietankować ze średnią prędkością przez 4 do 5 minut, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
7
Dodać jajka i ubić, aż znów będą puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Dodać przecier daktylowy i mieszankę mąki, na przemian, do mieszaniny masła i dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DaktyleDaktyle
9
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec przez 35 minut, aż budyń będzie ciemnobrązowy. Natychmiast po wyjęciu budyniu z piekarnika zalać 1/2 szklanki sosu toffi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Pozostaw budyń na 15 minut przed podaniem.
12
Podczas pieczenia budyniu, wyciąć łodygi i kwiat kończy się z pomarańczy krwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
13
Umieść pomarańcze wycięte na desce do krojenia. Podążając za konturem owocu nożem, usuń skórkę i bawełniany biały rdzeń, pracując od góry do dołu i obracając owoce w miarę przechodzenia. Pokrój każdą pomarańczę na 8 do 10 wiatraczków.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
14
Obierz mandarynki, oddziel je na segmenty i usuń wszystkie białe żyły lub rdzeń. Pokroić kumkwaty w wiatraczek. Schłodzić owoce, aż będziesz gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
KumkwatKumkwat
OwoceOwoce
15
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w uchwyt trzepaczki (lub ręcznie) ubijamy śmietanę i śmietanę do miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Pokrój sześć kawałków ciepłego budyniu (budyń służy dwanaście) i umieść je na sześciu talerzach deserowych. Łyżka resztę ciepłego sosu toffi na plastry. Na każdym talerzu, dolop czubatą łyżkę ubitego crème fraîche obok każdego kawałka i rozmieścić cytrusy równomiernie na i wokół budyniu. Rozrzuć kumkwaty w pięknym naturalnym stylu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
KumkwatKumkwat
ToffiToffi
SOSSOS
17
Toffi-ciasto jest miękkie i łagodne w smaku, z delikatną pikantnością piernika. Tworzy to idealny podkład, z którego składniki cytrusowe mogą błyszczeć i stanowi inspirację dla mojego parowania win. Chcę, aby wino odzwierciedlało nuty cytrusowe w deserze, więc wybieram Muscat, jak elegancki Muscat du Cap Corse z Korsyki. To wino ma jasną marmoladopodobną jakość konserwowanej pomarańczy i mandarynki, która naśladuje smaki owocowe w przepisie, pozwalając im płynnie płynąć od jednego do drugiego na podniebieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
WinoWino
PomarańczowyPomarańczowy
ToffiToffi
OwoceOwoce
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn