Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną
Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, jajka, medjool daktyle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną, Sticky Toffi Pudding Bites With Creme Fraiche, oraz Blood Orange Polentan Upside Down-ciasto z bitą śmietaną.
Instrukcje
Umieść daty i sodę oczyszczoną w misce i zalej je 1 szklanką wrzącej wody.
Odstawić na 1 godzinę, a następnie odcedzić daty (zarezerwować wodę). Przecier w robocie kuchennym, wlać płyn i pulsować, Aby połączyć.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Przygotuj 9-calowy springform patelni przez rozprowadzanie masła na wewnętrznych powierzchniach, wyściełając dno pergaminem, i masłem pergamin.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać razem. Wymieszać z solą.
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek masło i cukry śmietankować ze średnią prędkością przez 4 do 5 minut, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajka i ubić, aż znów będą puszyste.
Dodać przecier daktylowy i mieszankę mąki, na przemian, do mieszaniny masła i dobrze połączyć.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 35 minut, aż budyń będzie ciemnobrązowy. Natychmiast po wyjęciu budyniu z piekarnika zalać 1/2 szklanki sosu toffi.
Pozostaw budyń na 15 minut przed podaniem.
Podczas pieczenia budyniu, wyciąć łodygi i kwiat kończy się z pomarańczy krwi.
Umieść pomarańcze wycięte na desce do krojenia. Podążając za konturem owocu nożem, usuń skórkę i bawełniany biały rdzeń, pracując od góry do dołu i obracając owoce w miarę przechodzenia. Pokrój każdą pomarańczę na 8 do 10 wiatraczków.
Obierz mandarynki, oddziel je na segmenty i usuń wszystkie białe żyły lub rdzeń. Pokroić kumkwaty w wiatraczek. Schłodzić owoce, aż będziesz gotowy do podania.
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w uchwyt trzepaczki (lub ręcznie) ubijamy śmietanę i śmietanę do miękkich szczytów.
Pokrój sześć kawałków ciepłego budyniu (budyń służy dwanaście) i umieść je na sześciu talerzach deserowych. Łyżka resztę ciepłego sosu toffi na plastry. Na każdym talerzu, dolop czubatą łyżkę ubitego crème fraîche obok każdego kawałka i rozmieścić cytrusy równomiernie na i wokół budyniu. Rozrzuć kumkwaty w pięknym naturalnym stylu.
Toffi-ciasto jest miękkie i łagodne w smaku, z delikatną pikantnością piernika. Tworzy to idealny podkład, z którego składniki cytrusowe mogą błyszczeć i stanowi inspirację dla mojego parowania win. Chcę, aby wino odzwierciedlało nuty cytrusowe w deserze, więc wybieram Muscat, jak elegancki Muscat du Cap Corse z Korsyki. To wino ma jasną marmoladopodobną jakość konserwowanej pomarańczy i mandarynki, która naśladuje smaki owocowe w przepisie, pozwalając im płynnie płynąć od jednego do drugiego na podniebieniu.