Lepki Budyń Toffi

Lepki Budyń Toffi
Lepki budyń toffi to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 896 kalorii. Mieszanka śmietany, cukru, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepki budyń toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do sosu: w ciężkim rondlu na średnim ogniu, połączyć 1 1/4 szklanki śmietany, cukier, syrop kukurydziany i masło. Gotować, często mieszając, aż do ciemnego bursztynowego koloru, około 40 minut. Ostrożnie dodać pozostałe 1 1/4 szklanki śmietany. BĘDZIE BĄBEL I JEST GORĄCO!
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj siedem 1/2 szklanki ramekinów i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Na ImprezyNa Imprezy
4
Połączyć daty i 3/4 szklanki wody w małym rondlu i gotować, aż daty zmiękną, o 15 protokół. Puree w blenderze i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
W misce miksera elektrycznego, śmietanę brązowy cukier i masło do lekkiego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii1 Cała Laska Wanilii
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Dodaj wanilię, jajko, skórkę i puree z daktyli. Wymieszać suche składniki. Podzielić na przygotowane ramekiny i piec około 20 minut. Lekko ostudzić i wyjąć ciasto z ramekinów. Pokroić ciasta na pół poziomo. Wypłucz ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArachidArachid
DaktyleDaktyle
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Na dno ramekinów wlać trochę sosu toffi, a na wierzch dolną warstwę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Dodaj więcej sosu toffi, umieść górną warstwę ciasta na wierzchu i przykryj większą ilością sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
10
Podgrzej lekko przed podaniem Odwróć na talerz i tak...przykryć większą ilością sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
11
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia2
Magazyn