Lazania Chorizo i Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj chorizo i Polenta Lasagnan. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 491 kalorii, 26g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, chili w proszku, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lazania Chorizo i Polenta, Lazania Chorizo i Polenta, oraz Krewetki Chorizo na kozim serku Polenta.
Instrukcje
Zrób polentę: zagotuj wywar z kurczaka w dużym garnku.
Dodaj polentę i trzepaczką, aż w pełni włączone, 3 do 4 protokół.
Posypać 1/2 łyżeczki soli; przykryć i gotować na średnim ogniu, 5 do 6 protokół. Zakończyć składając w roztopionym maśle. Trzymaj ciepło.
Zrobić sos chorizo: Płaszcz dużą patelnię saute z oliwą z oliwek i ustawić na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż prawie przezroczyste, o 10 protokół.
Dodaj mieloną wieprzowinę i brązową 4 do 5 minut, rozbijając ją drewnianą łyżką.
Dodać paprykę, granulowany czosnek, cebulę w proszku, chili w proszku i kminek i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować jeszcze 1 minutę do tosty przyprawy, a następnie dodać ocet, mielony czosnek i pomidory. Dusić, aż sos zgęstnieje i zmniejsza się, o 15 protokół. Doprawić jeszcze raz solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Zrobić lazanię: umyć, osuszyć i drobno pokroić w plasterki.
Rozgrzać oliwę z oliwek i czosnek na dużej patelni na średnim ogniu; dodać chard i saute 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Odcedzić w durszlaku i wycisnąć nadmiar wilgoci.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko olej 9-calowe owalne lub 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
Wlać połowę polenty do naczynia i równomiernie rozprowadzić. Top z połową sosu chorizo i wszystkie chard.
Posypać połową każdego sera. Wierzch równomiernie z pozostałą polentą, następnie pozostałym sosem chorizo i na koniec pozostałym serem. Przykryć folią aluminiową, umieść naczynie na tacy i piec 30 minut. Włącz brojlery.
Usuń folię i dusić, aż ser jest złoty i bąbelkowy, o 3 więcej minut.
Odstawić na 25 minut przed podaniem.