Latkes z dużą ilością sosów

Latkes z dużą ilością sosów
Przepis Latkes z dużą ilością sosów może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w około 45 minut. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mus jabłkowy, mielony cynamon, mielony imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dużo Cytryn, Lots O ' Meat Lasagna, oraz Kurczak z dużą ilością czosnku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 95°C (200°f). Dopasuj blachę do pieczenia z stojakiem z drutu i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
2
Aby zrobić sosy, wymieszaj składniki dla każdego w osobnych małych miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przenieść do serwowania potraw i przechowywać w lodówce.
4
Używając dużych otworów na tarce do pudełek, rozdrobnij ziemniaki do dużej miski z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Odcedzić ziemniaki i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
6
Ponownie dokładnie odcedzić, ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu.
7
Przenieść ziemniaki do czystego ręcznika kuchennego i wycisnąć do wyschnięcia jeszcze dalej, a następnie umieścić w dużej misce. Owinąć mieloną cebulę w podwójną grubość ręczników papierowych, wycisnąć, aby usunąć jak najwięcej wilgoci, a następnie dodać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, czosnek, sól i pieprz do smaku i wymieszać dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzczypiorekSzczypiorek
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
9
Wlać olej do dużej patelni na głębokość około 1/2 cala (12 mm) i podgrzać na średnim ogniu. Za pomocą rąk Zbierz porcję mieszanki ziemniaków i uformuj ją w kulkę nieco większą niż piłka golfowa. Spłaszczyć do bardzo cienkiego naleśnika, nadal blotting z ręcznikami papierowymi w razie potrzeby, aby usunąć pozostałą wilgoć, i umieścić w gorącym oleju. Powtórz, aby dodać 2 lub 3 więcej latkes do patelni, upewniając się, aby nie nakładać się na nie lub tłum patelni. Gotować na złoty kolor z pierwszej strony, o 3 protokół. Za pomocą szpatułki szczelinowej, przekręcić latkes i gotować, aż złoty kolor na drugiej stronie, 2-3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
10
Przenieś do stojaka drucianego na blasze do pieczenia i umieść blachę do pieczenia w ciepłym piekarniku. Powtórz, aby ugotować Pozostałe latkes, dodając je do piekarnika, gdy są gotowe. Gdy wszystkie latkes są gotowane, podawać od razu z sosami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
11
Z tego jest książka kucharska: Przepisy na prawdziwe życie Max Sussman i Eli Sussman. Zdjęcia Alex Farnum. Przepisy i tekst © Copyright 2012 Eli Sussman i Max Sussman; obrazy i ilustracje © Copyright 2012 Weldon Owen, Inc. Opublikowane przez Olive Press.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn