Latkes rosyjski Orzechowo-wiśniowy z sosem wiśniowo-jabłkowym

Rosyjskie latki Orzechowo-wiśniowe z sosem wiśniowo-jabłkowym mogą być tylko Wschodnioeuropejskie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, SOS wiśniowo-jabłkowy, wiśnie z tarty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo niedrogi dodatek do Chanuka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z jabłek, wiśni i kandyzowanych orzechów włoskich + Wiśniowy balsamiczny winegret, Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wiśnie w małej misce z wystarczającą ilością gorącej wody do przykrycia; moczyć, aż do wypłukania, około 10 minut.
Sery, żółtka i ekstrakt z wanilii mieszamy w procesorze, aż będą gładkie, około 30 sekund.
Dodać mąkę, cukier i sól i wymieszać, używając włączania / wyłączania, aż do wymieszania.
Przenieść ciasto do dużej miski.
Wymieszać z wytrawnymi wiśniami i posiekanymi orzechami włoskimi.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż sztywne, ale nie suche. Delikatnie złóż białka na ciasto w 3 dodatkach.
Stopić 1 łyżka masła z 1 łyżka oleju w ciężkich dużych nonstick patelni na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Praca w partiach, spadek ciasto przez heaping łyżki stołowe do patelni i rozprzestrzeniania się 2 1/2-calowe rundy. Gotować, aż dno będzie złote, około 1 1/2 minut na stronę. Za pomocą szpatułki szczelinowej przenieś latkes na płyty.
Dodać więcej masła i oleju w razie potrzeby i pozostawić na gorąco przed dodaniem więcej ciasta.
Podawać natychmiast z sosem wiśniowo-jabłkowym.