Latin Grillowany stek Rib Eye z Zielonym Chile Aioli

Latin Grillowany stek Rib Eye z Zielonym Chile Aioli
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 38 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, żółtko jajka, poblano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish, Grillowane frytki z octem słodowym Aioli, oraz Grillowane Frytki stekowe z cytrusowo-tymiankowym Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast ziele angielskie, pieprz, nasiona kminku, cynamon i goździki na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
PieprzPieprz
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieś do młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Zmielić na proszek i przenieść do małej miski. Wymieszać z papryką, chipotle i ancho proszków, sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
PaprykaPapryka
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Posypać 2 łyżki adobo wcierać na całym żeberku i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek RibeyeStek Ribeye
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Czosnek owinąć w folię i piec około 30 minut, aż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Na otwartym ogniu lub pod rozgrzanym brojlerem, upiec poblano aż do zwęglenia na całym; ostudzić. Obrać, nasiona i łodygi poblano i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
7
Przełożyć do blendera. Miękkie ząbki czosnku wycisnąć ze skórek do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj sok z limonki, żółtko jaja, serrano, kminek i kolendra i puree. Po włączeniu maszyny powoli wlewaj 1/2 szklanki oleju, aż do zemulgowania. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
żółtko Jajażółtko Jaja
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Rozpal grilla. Olej ruszt. Grilluj stek na umiarkowanie wysokim ogniu przez 6 minut z każdej strony, aż zwęglony Na zewnątrz i średnio Rzadki w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Pozostaw stek na 5 minut. Pokroić i podawać z aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn