Lasagne ze szpinakiem i dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać szpinak i dyni Lasagnan spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne z dyni i szpinakiem, Lasagne z dyni ze szpinakiem i szałwią, oraz Dynia maślana, karmelizowana cebula i lasagne ze szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko gotować w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. Roztopić masło w rondlu o średniej nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki; gotować 2 protokół lub do miękkości. Zmniejszyć ogień; dodać mąkę do patelni i gotować 5 minut lub aż gładkie i złote, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać około 2 łyżki ciepłego mleka do mieszaniny mąki, stale mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać Pozostałe ciepłe mleko, około 1/2 szklanki na raz, aż mieszanina będzie gładka, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować, aż będzie gładka i zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Przykryć powierzchnię mieszanki mlecznej folią; odstawić.
Umieść squasha w dużej misce.
Dodać ocet; wrzucić do herbu.
Dodać 1 łyżkę oleju; wrzucić do herbu. Ułóż squasha w jednej warstwie na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Posypać 1/2 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i tymianku.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut, mieszając po 15 minutach.
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka oleju, czerwony pieprz i czosnek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj szpinak, 1 torebkę na raz; gotuj, aż zwiędnie, często mieszając.
Dodaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli; gotuj, aż płyn odparuje, często mieszając.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Łyżka 1/3 szklanki mieszanki mleka na dnie 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Ułóż 3 makarony na mieszaninie mleka; top z mieszaniną szpinaku, 2/3 szklanki mieszanki mleka, 1/2 szklanki Asiago i 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano. Ułóż 3 makarony nad serem; top z mieszaniną squasha, 2/3 szklanki mieszanki mleka, pozostałe 1/2 szklanki Asiago i 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano. Ułóż pozostałe 3 makarony na wierzchu sera; rozłóż pozostałą 1/2 szklanki mieszanki mleka na makaronie.
Posypać pozostałą 1/2 Pucharu Parmigiano-Reggiano.
Piec w 350 przez 30 minut lub do bąbelków.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.