Lasagne z bakłażanem i mieloną wołowiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj bakłażana i mielonej wołowiny Lasagnan. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.38 za porcję. To danie główne ma 344 kalorie, 18g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka pomidorów o Smaku włoskim, bakłażan, makaron lasagne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Łatwa bakłażan i mielona wołowina, Bakłażan Pomidor Mielona Patelnia Wołowa, oraz Garnek Garnek Mielony Wołowina Bakłażan Zapiekanka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Nasmaruj dno i boki naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia toczenia. Gotować makaron lasagne na wrzenia, aż do miękkości jeszcze firmy do zgryzu, o 10 protokół; odcedzić i odstawić.
Gotować i wymieszać mieloną wołowinę, cebula, grzyby, i czosnek na patelni na średnim ogniu, aż wołowina jest całkowicie rumiane, o 10 protokół.
Pomidory z puszki wymieszać z mieloną wołowiną; dusić na wolnym ogniu, aż sos uformuje się, 3 do 4 minut.
Wlać około jednej czwartej sosu na dno przygotowanego naczynia do pieczenia.
Makaron warstw na wierzchu sosu.
Na wierzchu makaronu rozprowadzić cienką warstwę sosu.
Umieść warstwę plastrów bakłażana na wierzchu warstwy makaronu i sosu.
Posypać około jednej czwartej sera na wierzchu plastry bakłażana.
Powtórz warstwę z pozostałymi składnikami, aż do zakończenia warstwą sosu z pozostałym serem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie bąbelkowy i brązowy na wierzchu, o 40 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto