Lasagna Z Makaronem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać jajko-makaron Lasagnan spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.36 za porcję. To danie główne ma 603 kalorie, 29g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Mieszanka parmezanu, zielonej cebuli, mielonej wołowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Spróbuj Lasagne Bez Makaronu, Lasagna Bez Makaronu, oraz Lasagne Z Cukinią Bez Makaronu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj makaron jajeczny zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Makaron odsączyć i odstawić.
Gotować mieloną wołowinę, zielona cebula, czosnek, i 1/2 łyżeczka soli w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszając 10 minut lub aż kruszy się i nie jest już różowy.
Wymieszać z sosem pomidorowo-bazyliowym i pieprzem. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Wymieszaj makaron jajeczny, ser mascarpone, 1 szklankę kwaśnej śmietany i pozostałą 1/4 łyżeczki soli do wymieszania.
Warstwa po połowie każdej mieszaniny makaronu jajecznego i mieszanki mielonej wołowiny w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 2-quart. Powtórz warstwy.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut.
Wyjąć z piekarnika, posypać równomiernie parmezanem i piec jeszcze 5 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
* Ser śmietankowy 1 (8 uncji) można zastąpić świeżym serem mascarpone.