La Pompe a l ' huile
La Pompe a l 'huile może być tylko hor d' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 34 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka wody z kwiatu pomarańczy, żółtko jaja, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Hareng pommes à l ' huile Recette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże wymieszać z 1/2 szklanki ciepłej wody i odstawić.
Mąkę, cukier puder i sól przesiać do dużej miski (najlepiej drewnianej). Zrób wgłębienie w środku i dodaj mieszaninę drożdży, stopione masło, oliwę z oliwek, wodę z kwiatu pomarańczy i anyżki.
Powoli wymieszać 1 1/2 szklanki wody drewnianą łyżką, a następnie zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i satynowe, około 10 minut, dodając więcej wody, jeśli to konieczne. Ciasto powinno być dość miękkie. Uformuj ciasto w kulkę i włóż z powrotem do miski. Przykryj miskę ściereczką i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na godzinę.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść pergamin na dwóch blachach do pieczenia. Gdy ciasto wyrośnie, podziel je na pół i uformuj dwie kulki.
Umieść po jednym na każdej blasze do pieczenia. Spłaszczyć piłki ręką. Za pomocą wałka do ciasta zwiń każdą spłaszczoną kulkę w duży okrąg o grubości około 3/4 cala.
Używając kółka do ciasta lub ostrego noża i zaczynając od około cala do jednej strony środka, wykonaj trzy ukośne cięcia skośne w dół. Wykonaj symetryczne cięcia po drugiej stronie. Powtórz ten proces z drugim bochenkiem. Delikatnie rozłóż kawałki palcami, tworząc nieregularny owalny otwór o szerokości około 2 cali. Będą one zamknąć się trochę podczas gotowania.
Za pomocą pędzla do ciasta lub palców rozmazuj połowę żółtka na wierzch każdego bochenka.
Umieść jeden bochenek w lodówce podczas pieczenia drugiego.
Każdy Bochenek pieczemy na środkowej półce nagrzanego piekarnika przez około 30 minut, aż będzie złoty. Pięć minut przed pierwszym bochenkiem należy wyjąć drugi z lodówki i odstawić do pieczenia.
Schłodzić bochenki na stojakach z drutu. Chleb można spożywać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Aby przechowywać, zawiń schłodzone bochenki w folię aluminiową. Będą one przechowywać do 48 godzin w temperaturze pokojowej lub zamrożone przez okres do jednego tygodnia.